Zondag 13 december 2015 tussen 17:00 en 18:30 uur opent het Bijbels Museum, gevestigd in het Cromhout Huis aan de Herengracht 366/368 - tussen Leidsegracht en Huidenstraat – haar deuren speciaal voor onze Kerstborrel. Deze borrel is alleen voor de leden van Stadsdorp Gracht en Straatjes. Aanmelden niet nodig.

Aan sfeer is in deze imposante dubbele huizen met gele zandstenen gevels geen gebrek. Het hoge plafond in de Grote Salon aan de achterzijde, waar wij worden ontvangen, is door Jacob de Wit schitterend beschilderd en de hoge ramen bieden uitzicht op de prachtige tuin. Ook viert Sinterklaas er deze decembermaand zijn verjaardag.

De directie van het Bijbels Museum/het Cromhouthuis komt ons stadsdorp als buurtgenoot tegemoet in de kosten van deze bijeenkomst en we zijn ze zeer dankbaar voor het genereuze aanbod.

U ontvangt bij binnenkomst 2 consumptiebonnen, verdere drankjes zijn voor eigen rekening. Voor een aantal hapjes wordt gezorgd. Bovendien zullen onze stadsdorpzangers ons verrassen met een kort optreden.

Stadsdorp leden die minder goed ter been zijn kunnen het hoge bordes overslaan en met een lift het Bijbels Museum via het souterrain bereiken. Geef even aan of u daarvan gebruik wilt maken.  Er is nog wel een trapje met 5 treden tussen de beletage en de Grote Salon.

Tip.
Kent u het Bijbels Museum/Cromhouthuizen (nog) niet goed? Ga dan voorafgaand aan de Kerstborrel een kijkje nemen in deze fraaie panden en sla vooral de mooie oude Amsterdamse grachtenkeuken niet over. Met de museumkaart is de toegang gratis. Kijk op de website voor alle activiteiten.
www.bijbelsmuseum.nl
www.cromhouthuis.nl