Een viertal enthousiaste Stadsdorpleden organiseren de filmmiddag.
De eerste datum voor deze nieuwe stadsdorpactiviteit vindt plaats op maandagmiddag 13 april. Het is niet nodig om van tevoren aan te melden, alle leden zijn van harte welkom.

De film waar we naartoe gaan is bekend:
Le Meraviglie in Cinecenter, Lijnbaansgracht 236.
Verzamelen tussen 15.30 en 15.45 uur in de hal van Cinecenter. Iedereen koopt zelf een kaartjes. Het is niet nodig om aan te melden, alle leden zijn van harte welkom.
Er zijn geen besproken zitplaatsen. De stadsdorpleden zijn als initiators van deze Stadsdorp activiteit om 15.30 uur aanwezig. We gaan om 15.45 naar binnen, de film begint om 16 uur.

Na afloop is er eventueel gelegenheid om samen nog wat na te praten, al dan niet met een drankje erbij. De kosten zijn voor ieders eigen rekening. Deze eerste keer zal het Stadsdorp het eerste drankje aanbieden. 

Het plan is om eens in de twee of drie weken met elkaar een film te gaan bezoeken. Na 13 april worden de volgende data via nieuwsbrief en website bekend gemaakt.

Le Meraviglie heeft de Grand Prix in Cannes gewonnen.

Weemoedig drama rond een Italiaanse familie van imkers die vecht om hun landelijke levensstijl te behouden. Dat wordt moeilijk als er een actrice verschijnt in de gedaante van Monica Bellucci.
De film was winnaar van de Grand Prix du Jury in Cannes 2014.

Deze niet-sentimentele zwanenzang over het verdwijnen van de traditionele landbouw in Italië vertelt ook het verhaal van een meisje dat wil losbreken uit haar familie van imkers en honingmakers. De mysterieuze toon van de film zweeft ergens tussen droom en werkelijkheid in, met allerlei beelden die beklijven, zoals de bijen die over het uitdrukkingsloze gezicht van een jonge vrouw kruipen.

In een vervallen oude stenen boerderij op de grens van Toscane woont Gelsi met haar ouders, haar tante en drie jongere zussen. Haar strenge Duitse vader is vastbesloten om zijn familie verre van de moderne wereld te houden. Deze valt echter niet buiten de deur te houden en dringt zich op in de voluptueuze gedaante van een beeldschone actrice (Monica Bellucci), die op een dag drijvend in een zoutvlakte in witte veren wordt aangetroffen.

Ze blijkt een actrice die gewoon een commercial aan het opnemen is, maar voor Gelsi is deze magische verschijning zo krachtig dat het haar leven verandert. Ze besluit vervolgens om mee te doen aan een reality-show die een prijs uitreikt aan de meest traditionele boer in de regio. Dit is tegen het zere been van haar koppige vader, die woedend is over deze inbreuk in hun leven. Zo ziet het gezin zich gesteld voor de keuze tussen authenticiteit en luxe, tussen realiteit en romantiek.