Iedere maand vindt de Literaire Salon @ Ambassade Hotel plaats in Brasserie Ambassade in Amsterdam. Een journalist of schrijver gaat een uur lang in dialoog met een auteur over een boek, oeuvre of (actueel) thema. Kosteloos toegankelijk, met signeersessie na afloop.

Schrijver, essayist en vertaler Bas Heijne over De staat van Nederland tijdens de zesde editie van de Literaire Salon @ Ambassade Hotel 
De vraag is niet: wie zijn wij?
De vraag is: wie willen we zijn?

Op zondag 26 februari zal auteur en televisiemaker Abdelkader Benali tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel in gesprek gaan met Bas Heijne over zijn recent verschenen pleidooi De staat van Nederland.

Hoe Nederlands moet Nederland zijn? Hoe en waar kun je je ‘thuis’ voelen? Kun je een Turkse nationalist en Nederlander tegelijk zijn? Wie is ‘het volk’ nu eigenlijk? En wat ‘de elite’?  Met Nederland gaat het goed, wordt de burger steeds geruststellend meegedeeld – kijk maar naar de cijfers. Hoe kan het dat er in toenemende mate sprake is van onrust en onbehagen en lijken de breuklijnen in de samenleving steeds dieper te worden?

Wees welkom op zondag 26 februari van 16:00-17:00 (deuren open vanaf 15:30) in het Ambassade Hotel, Herengracht 341. Gratis toegankelijk, wel graag aanmelden via literairesalon@ambassade-hotel.nl in verband met beperkt aantal plaatsen. Incl. feestelijk drankje en signeersessie na afloop.

Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee en ontving in 2003 de Libris Literatuur Prijs voor De langverwachte. Hij schrijft artikelen en toneel en maakt televisieprogramma’s, waaronder Benali Boekt en Chez Benali.
 
Over Bas Heijne:
‘De scherpste pen van NRC Handelsblad zoekt constant naar ongerijmdheden in het debat, geeft links zowel als rechts ervan langs, maar kan ook binnen één stukje een schakering aan nuances toveren zonder ooit grijs te worden.’ De Standaard

‘De beste in zijn vak.’ Vrij Nederland

‘Heijne geeft een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan. Vooral de vorm waarin hij dat doet is bijzonder. Hij schrijft als een denker én denkt als een lezer.’ Juryrapport P.C. Hooftprijs