Eerst het verslag van onze bijeenkomst van 22 mei 2015.

Op zoek naar de betere Genevers streek het Genootschap neer in de passage, oorspronkelijk de Pijlsteeg, waar het proeflokaal van Wijnand Fockink is gevestigd. Een etablissement met een hoog openluchtmuseum - gehalte . Niet alleen door de entourage maar ook door de drommen toeristen die zich daar gehaast laten voorlichten door het studentikoze barpersoneel over het drankje waar Nederland zo fier op hoort te zijn. Helaas is de kwaliteit in deze door Bols overgenomen zaak niet geweldig. De huisregel om het kelkje niet te mogen optillen voordat de eerste nip is genoten en de kop er af is, wordt strak gehanteerd.

Het Genootschap is niet zo onder de indruk en gaat bij de volgende bijeenkomst op zoek naar een interessantere omgeving.

Op donderdag 25 juni 2015 slaat het Genootschap zijn vleugels verder uit en brengt een bezoek aan de distilleerderij The Golden Arch, Nieuwendammerdijk 526 M19, 1023 BX Amsterdam. Het is een speciale openstelling voor ons. De kosten voor deze proeverij worden voor de helft aangeboden door het Stadsdorp. De eigen bijdrage is daardoor slechts €5,- per persoon waarvoor u de verschillende Genevers kunt proeven en ook nog een knabbeltje krijgt. Om 17.00 uur heet de eigenaar ons welkom.

En denk niet dat het Genever Genootschap alleen uit mannen bestaat; in dit geval hebben zelfs de vrouwen de overhand. Mannen en vrouwen, alle leden zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan!

Laat wel even weten of u er bij bent zodat er voldoende klaarstaat. Dat kan via het emailadres Stadsdorpgrenst@gmail.com.