De Stadsdorpzangers vinden elkaar elke veertien dagen om een uur hun zangstem te laten klinken. Zoals bekend is zingen goed voor brein, lijf en leden, maar het is ook een groot plezier om elkaar te leren kennen door samen te zingen. Barbara Wessel begeleidt de bijeenkomsten.

We zingen mooie meerstemmige klassieke liederen, zoals ‘Lascia ch’io pianga’ van Handel, naast volksmuziek, bijvoorbeeld ‘Greensleeves’ of ’Skye Boat Song’. Ook canons doen het goed: een relatief kort lied steeds herhalen, maar als je het met een groep zingt klinkt het snel verrassend muzikaal.

Komend seizoen hopen we ons repertoire uit te breiden met ‘Im Walde’ van Mendelssohn en ‘Piu non si trovano’ van Mozart. Zoals u ziet houden de zangers van enige uitdaging! Toch staat het plezier van het samen zingen voorop. Er wordt een kort optreden bij de kerstborrel van het Stadsdorp voorbereid.

Barbara Wessel is werkzaam als zangpedagoge, zangeres en koordirigent van buurt-kamerkoor Van der Helst Angels. Zij organiseert een lunchpauzekoor in De Pijp (Cinetol) en zangactiviteiten in de natuur (bijvoorbeeld “Zingende Bossen” of  “Zingen aan Zee”).
Naast haar zanglespraktijk is ze als bestuurslid betrokken bij de stichting Music & Memory Nederland, die zich inzet voor gepersonaliseerde muziek via iPod voor mensen met dementie.  (11 september 2015)

Websites: www.movingthroughmusic.nl en www.musicandmemory.nl

Wilt u als lid van het Stadsdorp meedoen? Stuur dan een mail aan Elly die dit coördineert.