Eens per maand gaan Stadsdorpers samen naar de film. Eerstvolgende keer: Cinecenter; Maandag 7 maart 2016 om 15:45 uur. (graag aanwezig voor 15.30 uur). Aanmelden niet nodig.

De langverwachte verfilming van Jan Siebelinks succesroman over een jonge vader die in de ban raakt van het geloof. Met Barry Atsma en Noortje Herlaar in de hoofdrol.

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Maar hun relatie wordt op de proef gesteld als Hans in gesprek gaat met prediker Jozef Mieras. Hans beleeft een diepreligieuze ervaring en raakt in de ban van een machtige sekte. Margje kan weinig anders doen dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker wegkwijnt.

Het had weinig gescheeld of Knielen op een bed violen was nooit verfilmd. Paul Verhoeven werkte jaren aan het project, maar stapte op na een creatief meningsverschil. Regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling, Bride Flight) lukte het uiteindelijk wel om Jan Siebelings heftige verhaal te vertalen naar het witte doek. ‘Knielen op een bed violen is ook als film een bijzondere belevenis’ – Algemeen Dagblad (★★★★)

Met o.a. Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema en Gaite Jansen