Eens per maand gaan Stadsdorpers samen naar de film. Eerstvolgende keer: Cinecenter; Dinsdag 12 april 2016 om 15:50 uur. (graag aanwezig voor 15.30 uur). Aanmelden niet nodig.

Het verhaal van sterauteur Dalton Trumbo (Bryan Cranston), die in het Hollywood van de jaren veertig en vijftig de strijd aangaat met de zwarte lijst van communistenjager Joe McCarthy.De bevlogen schrijver Dalton Trumbo is in 1947 een van de succesvolste en best betaalde scenaristen van zijn tijd. Hij is echter ook een uitgesproken communist, waardoor hij op de zwarte lijst van het House Committee on Un-American Activities belandt en een carrière in Hollywood plots lijkt te kunnen vergeten. Maar Trumbo geeft niet op. Ondersteund door zijn vrouw en dochter en omringt door vrienden (acteur Kirk Douglas) en vijanden (roddeljournaliste Hedda Hopper, gespeeld door Helen Mirren) schrijft hij onder een pseudoniem de latere klassiekers Roman Holiday en Spartacus.

Trumbo is de eerste grote filmrol van acteur Bryan Cranston sinds zijn grote doorbraak in de met meerdere Emmy’s bekroonde tv-hit Breaking Bad. Hij kreeg er direct een Oscarnominatie voor. Regisseur Jay Roach maakte hiervoor een aantal grote komedies en tv-films over de Amerikaanse politiek.


Met o.a. Bryan Cranston, Helen Mirren, Diane Lane en John Goodman
Engels gesproken