Eens per maand gaan Stadsdorpers samen naar de film.
Eerstvolgende keer: Cinecenter; Dinsdag 12 juli 2016 om 16.00 uur.
(graag aanwezig voor 15.45 uur). Aanmelden niet nodig.

Na De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is hier de nieuwste filmhit uit Zweden, een feelgoodfilm over het bijzondere leven van mopperkont Ove. Naar de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman.

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de zuurpruim van de buurt. Maar Ove is niet boos, hij gromt alleen een beetje. Elke ochtend loopt hij een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat Ove met dit imago zijn buurtbewoners op afstand houdt, maar die reden houdt hij liever voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

Regisseur Hannes Holm liet zich voor de verfilming van deze bestseller inspireren door onder andere Forrest Gump en About Schmidt: ‘Dit is een verhaal over het leven, een reis tussen een lach en een traan, net als het leven zelf’. In zijn thuisland is Een man die Ove heet inmiddels de op vier na bestbezochte Zweedse film allertijden. NRC schrijft: ‘Een man die Ove heet is een tragikomedie met precies de juiste verhoudingen tussen ernst, sentiment en grappen, met heel fijne oneliners en meesterlijke situaties.’

Met o.a. Rolf Lassgård, Zozan Akgün en Tobias Almborg Zweeds gesproken