Eens per maand gaan Stadsdorpers samen naar de film. Eerstvolgende keer: Cinecenter; Woensdag 10 augustus 2016 om 16.15 uur. (graag aanwezig voor 16.00 uur). Aanmelden niet nodig.

The Man Who Knew Infinity vertelt het waargebeurde verhaal van de briljante wiskundige S. Ramanujan, die vanuit de onderklasse in India weet door te breken op Cambridge University.

In het Madras van begin 20ste eeuw slijt de razend slimme S. Ramanujan (Dev Patel) zijn dagen als eenvoudige kantoorbediende. Ooit maakte hij zichzelf de westerse wiskunde eigen; in zijn vrije tijd werkt hij aan zijn eigen formules en theorieën. In de hoop zich volledig op de wiskunde te kunnen storten, schrijft Ramanujan een brief naar Cambridge. De Britse hoogleraar G.H. Hardy (Jeremy Irons) weet niet wat hij ziet als hij leest wat deze onbekende allemaal heeft ontdekt en haalt de jongen naar Engeland. Ramanujan kan zijn geluk niet op, maar al snel stuit hij op de universiteit op vooroordelen, koppigheid en racisme.

Na succes in onder andere Slumdog Millionaire en The Best Exotic Marigold Hotel laat hoofdrolspeler Dev Patel hier opnieuw zien een van de grote talenten te zijn van de Britse filmwereld. Vakblad Screen Daily schrijft: ‘Dev Patel maakt van Ramanujan een gepassioneerde, onvermoeibare enthousiast. (…) Jeremy Irons is perfect gecast als cricket spelende, pijp rokende academicus.’

Met o.a. Dev Patel, Jeremy Irons, Toby Jones en Stephen Fry