Eens per maand gaan Stadsdorpers samen naar de film. Eerstvolgende keer: Cinecenter; dinsdag 11 oktober 2016 om 16.15 uur. 
(graag aanwezig voor 16.00 uur). Aanmelden niet nodig.

Regie: Stephan Frears
Meryl Streep kruipt in de huid van Florence Foster Jenkins, de New Yorkse erfgename die begin 20ste eeuw furore maakte als de slechtste operazangeres aller tijden.Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield (Hugh Grant), een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.

Florence Foster Jenkins is de nieuwe feelgoodfilm van de Britse specialist Stephen Frears, bekend van onder andere The Queen en Philomena. Meryl Streep wist meteen dat het een goed idee zou zijn om met hem samen te werken: ‘Stephen belde me op en zei: ik heb een rol voor je, als slechtste operazanger ter wereld. Ik zei meteen ja, nog voordat ik het script had gelezen.’ The Telegraph: ★★★★.Met o.a. Meryl Streep, Hugh Grant en Rebecca Ferguson