Eens per maand gaan Stadsdorpers samen naar de film. Eerstvolgende keer: Cinecenter; woensdag 9 november 2016 om 16.10 uur. (graag aanwezig voor 16.00 uur). Aanmelden niet nodig.

Wie anders dan Isabelle Huppert speelt de hoofdrol in dit subtiele portret van een vrouw die wordt verlaten door haar man en zichzelf in de herfst van haar leven opnieuw moet uitvinden.Nathalie is professor in de filosofie aan een Parijs lyceum. Ze is gehuwd, heeft twee kinderen en verdeelt haar tijd over haar familie, haar ex-leerlingen en haar bezitterige moeder. Haar leven lijkt helemaal af, tot op een dag haar echtgenoot aankondigt verliefd te zijn op iemand anders. Na 25 jaar huwelijk is Nathalie opeens weer alleen. Ze wordt plots geconfronteerd met een nieuwe vrijheid en wordt gedwongen haar leven te herschikken. Het avontuur lonkt, maar Nathalie barst van de twijfels.

L’avenir is de vijfde film van regisseur Mia Hansen-Løve (Eden, Un amour de jeunesse), die na veel verhalen over twijfelende jongeren hier voor het eerst filosofeert over de onzekerheden van een vrouw op leeftijd.
En met succes: op het filmfestival van Berlijn won ze voor L’avenir de Zilveren Beer voor Beste Regie. The Guardian schrijft: ‘L’avenir is een intelligente en eerlijke film: een onderzoek naar de onzekerheden die ons allemaal kunnen overvallen. ★★★★’

Met o.a. Isabelle Huppert, André Marcon en Roman Kolinka
Frans gesproken