Poliklinische behandelingen
blijven in de binnenstad

Amsterdam, maandag 25 augustus 2014

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG)
opent nog eind dit jaar een nieuwe
locatie in de binnenstad van Amsterdam.

In een pand aan de Spuistraat vestigt het ziekenhuis een aantal poliklinieken en laboratoriumfaciliteiten. Daarmee blijft het OLVG toch in hartje Amsterdam.

In juli verkocht het ziekenhuis haar locatie aan de Prinsengracht. “Ik ben blij met de mogelijkheid om te verhuizen naar dit pand.

Zo kunnen we toch gastvrije en kwalitatief goede zorg blijven leveren aan onze patiënten in het centrum van Amsterdam”, vertelt Peter van der Meer, vice-voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG.

OLVG opent nieuwe locatie aan Spuistraat

Spuistraat
Patiënten kunnen op de Spuistraat terecht voor de spreekuren van Dermatologie, Interne geneeskunde, Keel Neus Oren, Maag Darm Lever, Neurologie en Oogheelkunde. En ook om bloed te laten prikken. In het pand is ook Spui Medisch Centrum gevestigd. Eind dit jaar neemt het OLVG haar intrek in het pand. Het gaat om een locatie voor meerdere jaren.

Zorg in het centrum
Het OLVG kiest bewust voor de verhuizing van de Prinsengracht naar de Spuistraat. Van der Meer: “Het pand aan de Prinsengracht is prachtig, maar moet grondig worden gerenoveerd om te voldoen aan de eisen van deze tijd. Dat zou een investering betekenen die het OLVG in deze tijd onverantwoord vindt. Net als elke andere organisatie moeten wij keuzes maken en wij hebben gekozen voor investeringen in andere zaken.”

Informatie
De verhuizing naar de Spuistraat, brengt veranderingen met zich mee voor patiënten, huisartsen en andere verwijzers. Het OLVG informeert iedereen de komende weken en maanden uitgebreid over de nieuwe situatie.