Hoe weet je wat vals is en wat niet? Hoe kun je alerter zijn op oplichting? Voor wie kun je eigenlijk de deur open doen en wanneer niet?Tijdens deze thema avond krijgen we van het team Veiligheid van de Politie Amsterdam op een duidelijke en speelse manier antwoord en uitleg over hoe we kunnen reageren en actie nemen.

Het team Veiligheid van de Politie Amsterdam heeft natuurlijk veel ervaring met deze fraudes. Met acteurs gaat het indringend naspelen hoe gemakkelijk je in trucs en praatjes kunt trappen, zelfs als je denkt dat jou dat niet gebeurt.

Er komen nog veel meer onderwerpen aan bod, die weliswaar bekend zijn en waarvan je al snel denkt: ‘Dat weet ik wel en ik ben al voldoende gewaarschuwd’, maar oplichters worden steeds inventiever en brutaler. Door de aanwezigheid van de buurtregisseur is de avond ook gericht op zaken die speciaal in onze buurt spelen.

In het ongeveer 1,5 uur durend programma komen allerlei zaken aan bod, ook internetfraude zoals phishing, en nep-emails van banken. Aan het eind is er tijd om vragen te stellen en na afloop drinken we een drankje.

Deze thema avond vindt plaats in de Glazen zaal van de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 218b. Aanvang: 19:30 uur tot max. 22:00 uur.

Voor leden van het stadsdorp zijn er geen kosten verbonden aan deze avond. Van overige belangstellenden wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor de huur van de zaal.

Geef je op voor deze avond vóór 6 april, via email.