Meer dan 100 buurtbewoners en ondernemers kwamen naar de inspreekavond van het Algemeen Bestuur op dinsdagavond 12 april.

De Rooszaal van het stadhuis puilde uit. De temperatuur liep al voor aanvang van de vergadering flink op en het publiek moest zelfs in de vensterbanken plaats nemen omdat er te weinig stoelen beschikbaar waren.

Belangrijk agendapunt was het plan om de bruggen over de Leidsegracht af te sluiten voor autoverkeer. De 23 insprekers, die zich goed hadden voorbereid, brachten tal van argumenten naar voren waarom dit plan niet goed is voor de bewoners en ondernemers in de buurt. Een autoluwe binnenstad wordt door de meesten gewaardeerd, maar dit plan veroorzaakt volgens insprekers meer chaos door vastlopend verkeer en naar parkeerplaats zoekende bewoners en bezoekers.  Zij deden met verve hun verhaal en kregen veel bijval van het publiek.

Ook het stadsdorp heeft van zich laten horen, omdat deze maatregel het hart van ons stadsdorp raakt. Onder het publiek waren vele stadsdopers aanwezig.

Volgende week dinsdag 19 april om 20.00 uur zal het Algemeen Bestuur Stadsdeel Centrum een adviserende vergadering houden waarin de voortgang van het plan wordt besproken. Ook deze vergadering is publiekelijk toegankelijk, maar er kan niet meer worden ingesproken.

Debora 

Bekijk ook AT5 interview >>