Zondagochtend 11 juli 2021 zijn Monique en ik begonnen met het verzamelen van afval dat op straat rondslingert. We hebben een proefrondje gemaakt via de Prinsengracht, Elandsgracht (inclusief het pleintje met beelden van Jordaanzangers en de kinderspeelplaats), Eerste Looiersdwarsstraat en vervolgens weer terug naar de Looiersgracht.

Na 3 kwartier hadden we een vuilniszak vol met kartonnen bekers, plastic flesjes, papieren servetten, peuken, blikjes, enz. We hebben elkaar afgewisseld met het dragen van de ring waarin de vuilniszak geklemd zat. Als de zak zich gaat vullen wordt hij namelijk best zwaar. Ook waren onze handen niet gewend aan het constante knijpgebaar om iets op te pakken dus we probeerden met 2 handen te werken.

Men vond het duidelijk leuk dat we aan de slag gingen. Een buurvrouw vroeg waar we de attributen gekocht hadden. Gratis af te halen bij de Gemeente hebben we haar verteld. Ze ging meteen contact opnemen! Daarnaast werden we aangesproken door mensen met de vraag of ze konden helpen. Ook hen hebben we attent gemaakt op het feit dat de benodigde spullen door de gemeente worden uitgeleend. Op de website van de gemeente kan je een formulier invullen en een afspraak maken om e.e.a. op te halen.

Niet alleen de Elandsgracht en omgeving is een dankbare plek om aan de slag te gaan. Ook op andere delen van de gracht en in de zijstraatjes is ongetwijfeld veel te doen. Je merkt het pas als je er aan begint! Monique en ik doen dit nu eens in de week en sluiten af met een kopje koffie. We vinden het zelf erg geslaagd, mede door alle positieve opmerkingen die we krijgen van voorbijgangers. Na afloop kijken we met plezier naar ons schone buurtje.

Willen jullie ook aan de slag gaan dan heb ik nog 1 ring en 3 afvalgrijpers klaar staan. Wie het eerst komt, het eerst maalt. De gemeente daarentegen heeft een magazijn vol dus we kunnen allemaal aan de slag! Nogmaals, het is echt leuk en dankbaar werk.
Trudy en Monique


Afval opruimen wordt nog leuker met een afvalgrijper. U kunt afvalgrijpers en afvalringen bij de gemeente lenen. Vul het formulier in en u krijgt bericht ...

Afvalgrijpers en afvalringen lenen. Klik op deze regel om naar de website te gaan.
Door op de blauwe knop op te klikken kom je op het aanvraagformulier.