Dinsdag 6 november 2018 hadden vier Stadsdorpers het genoegen, om bij een lunchconcert, de sopraan Oleksnandra Lenyshyn, pianist Brian Fieldhouse en violiste Oresta Lenyshyn te mogen beluisteren met werk van Miroslav Skoryk.

Een voor ons onbekende componist, musicoloog en veelkleurig dirigent geboren in de Oekraïne in 1938. Afwisselend een heldere sopraan, een weemoedige violiste en een krachtige pianist. Echt genoten. En daarna op de mooiste novemberdag ooit, heerlijk samen koffie drinken op het terras naast de Stopera.

De Nationale Opera en Ballet biedt van september 2018 tot mei 2019, met uitzondering van de kerstperiode en feestdagen, elke dinsdag een lunchconcert. Deze gratis toegankelijke lunchconcerten worden uitgevoerd in kleine bezetting onder andere door leden van het Koor van De Nationale Opera en van het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest.

Vanaf nu plaatsen we alleen nog aankondigingen van de lunchconcerten. Het volgende bezoek staat gepland op 4 december 2018. Tevens gaan we naar een extra concert op 18 december 2018 met Christmas Carols.

Wil je mee meld je dan even aan door een e-mail te sturen aan Vera.